Murettegev trend: tööjõukriisile vajutab valusalt Tallinna lähedus (10)

Mari Mets
, reporter
Copy
Allan Tähtla on käinud viimased kaks aastat iga päev Raplast Tallinna tööle ja leiab, et elu Raplas on sõitmist väärt.
Allan Tähtla on käinud viimased kaks aastat iga päev Raplast Tallinna tööle ja leiab, et elu Raplas on sõitmist väärt. Foto: Erik Prozes

Töörände mõttes Tallinna tagamaaks muutuva Rapla valla tööandjatel tuleb töötajate leidmiseks imevigureid teha.

Tallinnas reklaami alal töötav Allan Tähtla kolis pealinnast 50 kilomeetri kaugusele Raplasse kaks aastat tagasi, kui perre sündis laps. Nad tahtsid osta maja, aga Harjumaa kinnisvarahinnad tundusid ebamõistlikult kõrged. Tähtla uuris, kuidas on Raplast Tallinnas tööl käia, ning üheskoos otsustati, et tasub proovida. Liiatigi oli Raplas lasteaiakoht kohe olemas.

Kuna Tähtlal oli ka Tallinna töökohalt ära tulnud, proovis ta naabrimehe soovitusel õnne ligi 5000 elanikuga Rapla tööturul, kuid karjäär uues kodulinnas jäi lühikeseks, sest leitud töö ei istunud talle. Kohapeal tema valdkonnas sobivat töökohta ei leidunudki, kuna enamik tööpakkumisi kipub sealkandis olema tootmises.

Nüüd istub Tähtla pere igal hommikul autosse ja sõidab pealinna. Lapselegi on leitud koht Tallinna lasteaias, sest pärast tööpäeva lõppu talle Raplasse õigeks ajaks järele jõuda oleks keeruline. Kuigi lapse kooliaeg on veel kaugel, on nad juba vaaginud Tallinna koole.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles