Kohus kodukandi moodi: vallal kadus isu eksjuhi hagi menetleda

Oliver Kund
, reporter
Copy
Kauaaegne Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo istus vangis pool aastat ja maksis riigile kriminaaltulu katteks 11 000 eurot.
Kauaaegne Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo istus vangis pool aastat ja maksis riigile kriminaaltulu katteks 11 000 eurot. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päev enne, kui kohus oleks pidanud hakkama arutama omavalitsuse tsiviilhagi korruptsioonis süüdi mõistetud skandaalse Kõpu eksvallavanema Tõnu Kiviloo vastu, otsustas kohalik võim Kiviloo advokaadiga käed lüüa: loobume kõigist nõuetest. Asjaosalised vaidlevad tänini, kas tegu oli pragmaatika või sulaselge kingitusega.

Endisel Kõpu vallavanemal Siim Avil on okas hinges. 2016. aastal leidis Avi end omapärasest olukorrast: keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo oli tuvastanud, et eelmine kauaaegne Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo võib olla pannud toime omastamise, toimingupiirangu rikkumise ja soodustuskelmuse.

Süüdistus, mille prokuratuur lõpuks kohtusse viis, oli pikk. See hõlmas eri laadi petuskeeme alates valla kütusekaardi arvel koju kütte ostmisest ja lõpetades ulatusliku PRIA-pettusega.

Prokuröride hinnangul käitus Kiviloo vallas nagu vürst vürstiriigis ning samale tulemusele jõudis ringkonnakohus, kes mehe vangi pani. Kiviloo istus kinni pool aastat ja maksis kriminaaltulu katteks riigile 11 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles