Politsei palub võtmevaba süsteemiga autoomanikel olla tähelepanelik (2)

Postimees
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Politseile on alates läinud nädala reedest teatatud kolmest Pärnus varastatud uuemast sõiduautost, mistõttu palume kõigil taoliste sõidukite, aga eriti Toyotade omanikel olla eriliselt tähelepanelik.

Läinud nädala reedel sai politsei teate, et Pärnust Papli tänavalt varastati sõiduauto Toyota Auris ning täna laekusid politseile teated Mai tänavalt varastatud teisestki Toyota Aurisest ning Tammsaare puiesteelt varastatud Toyota C-HRist. Kõiki varastatud autosid oli võimalik käivitada võtmevaba süsteemiga.

Et taolisi sõidukeid varguste eest kaitsta, võiksid autoomanikud Lääne prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Tarmo Värati sõnul sõiduki võtmed autost võimalikult kaugel hoida.

«Kui võtmevaba käivitussüsteemiga auto seisab maja ees ja auto võti on jäetud näiteks koridori, muudab see varastele auto ärandamise lihtsamaks, sest võtme signaal ulatub sõidukini,» ütles Värat, kes lisas, et erilist tähelepanu võiksid oma sõidukite varguskindlamaks muutmisele pöörata välismaiste numbrimärkidega sõidukite omanikud.

Samuti palub politsei autoomanikel silma peal hoida sõidukite numbrimärkidel. «Autoomanikel tuleks meile viivitamatult hädaabinumbril 112 teada anda, kui nende sõidukitelt on numbrimärgid varastatud või need ei vasta sõidukile väljastatud andmetele,» lisas Värat. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles