Tartu kaotab meediatudengeid (4)

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy
Ajakirjandusõpe
Ajakirjandusõpe Foto: Pm

Lisaks sellele, et tänavu kandideerib Tartu Ülikooli legendaarsele ajakirjanduse ja kommunikatsiooni õppekavale vähem inimesi, eelistab neistki suur hulk ajakirjanikuametile suhtekorraldaja oma. Seevastu Tallinna Ülikoolis konkurents ajakirjaniku erialal üha kasvab.

Tartu Ülikooli õppejõud ja Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits annab kahte kursust, mis on tudengite seas väga tuntud. Nendest üks on uudise sotsioloogia massikursus ning teine selle jätk. Jätkukursuse fookuses on reporteritöö, ning seal käivad need, kellel on tõsisem huvi ajakirjanikuks saada. «Sinna kursusele ei tule enam nii palju inimesi, kui tuli viis-kümme aastat tagasi,» kurtis Pullerits.

«Ma arvan, et nad on aru saanud, et suhtekorralduse eriala on hiljem tööna o-lu-li-selt lihtsam ja ka tasuvam,» pakkus ta. «Suhtekorralduse ja ajakirjanduse tudengite õpetamine käib paralleelselt, ja on loogiline, et noor inimene, kellel on ka muu elu ees, valib selle, mis on tulusam. Ta valib selle, kus ei pea naba paigast vinnama.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles