Bussifirmad nõuavad riigilt vana võlga (5)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Tasuta sõita saama pidavaid eelkooliealisi ja puuetega inimesi see trall otse ei mõjuta. Bussiettevõtted ja riik peavad lihtsalt omavahel lahenduse leidma, kes maksab kulu. Pildil viljandlane Martin Nagel.
Tasuta sõita saama pidavaid eelkooliealisi ja puuetega inimesi see trall otse ei mõjuta. Bussiettevõtted ja riik peavad lihtsalt omavahel lahenduse leidma, kes maksab kulu. Pildil viljandlane Martin Nagel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Bussiettevõtjad tahavad, et riik maksaks ise kinni tasuta sõidu õigusega reisijate piletid.

Eelmisel nädalal saabus majandusminister Taavi Aasa ja sotsiaalminister Tanel Kiige postkasti tige nõue. Kaks Hugo Osulale kuuluvat bussifirmat – Lux Express ja Eesti Buss – soovivad riigilt 537 219 eurot hüvitist eelmisel aastal kommertsliinidel tasuta veetud reisijate eest. Nüüd plaanivad sama teha ka teised bussiettevõtted.

«Me nõustume ja plaanime samasuguse nõude esitada lähema kuu jooksul,» ütles Estonian Linesi juhatuse esimees Priit Kivi. Autoettevõtete liidu direktor Villem Tori ennustas, et nõudega ühinevad kõik kommertsliinid.

Bussiettevõtjatel on mõõt täis, et riik kohustab avalike liinide kõrval ka kommertsliine sõidutama eelkooliealisi lapsi ja puudega inimesi tasuta, seejuures ettevõtjale selle eest vähimatki hüvitist maksmata. Kuna kommertsliinide peamine tulu laekub piletimüügist, siis ei ole tasuta täidetud istekohad neile sugugi meele järele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles