Laulupeo piletite müük on lõppenud, rohkem uusi pileteid ei müüda

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Laulupeo teine päev.
Laulupeo teine päev. Foto: Eero Vabamägi

Laulupeo «Minu arm» operatiivstaabi otsusel inimeste turvalisuse ja ohutuse kaalutlustel pileteid eelmüügist ega ka väravast enam kontserdile juurde ei müüda. Pileteid on müüdud rohkem kui 62 000 ning koos lauljate ja muusikutega on peoalal üle 100 000 inimese. 

Info piletimüügi kiirest kasvust jõudis operatiivstaapi täna hommikul üks tund enne väljaku avanemist. Operatiivstaap kogunes ning otsustas alustada piletimüügi peatamist ning avalikkuse teavitamist.

Kontserdi alguseks kohaletulnutele võimaldati veel poolteist tundi pärast kontserdi algust kassadest pileteid osta. Meditsiiniteenistuse, päästeameti ning politsei esindajate sõnul on kriitiline piir lauluväljaku territooriumil 100 000 inimest, misjärel ei ole võimalik enam tagada operatiiteenistuste tööd väljakul – läbi- ja juurdepääs pääste- ja meditsiiniteenistustele ning abivajajateni.

Seetõttu palub operatiivstaap ilma piletita inimestel väravasse enam mitte tulla. Kuna ilm on ilus ning alalt lahkujaid on minimaalselt, siis peoalal viibivate inimeste turvalisuse ja ohutuse tagamiseks piletimüük ka lõpetati. Hetkel on väljakul laulupeol osalejaid ca 36 000 inimest, lisaks tantsupeolised, väikelapsed oma vanematega jpt. Seega on väljakul praegu juba üle 100 000 inimese ning liikumine väljakul tugevalt häiritud.

Peo operatiivstaapi kuuluva politsei, meditsiiniteenistuse ja päästeameti esindajate ning peo korraldajate kinnitusel on prioriteet laulupeol turvalisuse tagamine. Selleks on vaja tagada rahvamassis ligipääs nii abi kutsumiseks kui ka pakkumiseks. 

Korraldajad lisavad, et nad vabandavad kõigi ees, kes piletitest ilma jäid, ning loodavad mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles