Tallinna linn: 80 000 inimese teenindamine ühistranspordiga ei ole reaalne (28)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Joakim Klementi / Postimees / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Tallinna pressiteenistuse teatel lahendasid linn ja politsei laulupeo õhtutel tekkinud transpordiprobleeme laulupeoliste turvalisusest lähtudes.

Tänavusel laulupeol osales lauluväljaku kontsertidel mõlemal päeval hinnanguliselt üle 100 000 inimese ning ligi 80 000 inimest olid nendel päevadel potentsiaalsed ühistranspordi kasutajad. Tallinna linna sõnul ei ole nii paljude inimeste ühistranspordiga transportimine reaalne ja see ei saanud tulla ka kellelegi ootamatusena.

Tallinna Transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles, et olukorra leevendamiseks pani linn laupäeva öösel vastu pühapäeva Tallinna ühistranspordi põhisuundadel käima pikendatud tööajaga eriliinid ja trammiliinidele rakendati suurema veovõimega veerem. Olusid arvestades oli lisabussidega tagatud parim võimalik lahendus selles olukorras.

Harjo sõnul pandi mõlemal päeval pärast kontsertide lõppu põhirõhk just inimeste turvalisusele. Selleks, et tagada lauluväljakult ümberkaudsetele tänavatele liikunud inimeste turvalisus, tuli laulupeo korraldajatel koostöös politsei ja Tallinna linnaga liiklus, sealhulgas ühistranspordiliiklus, täielikult sulgeda, kuniks sõiduteed jälle vabanesid. See aga tähendas üle tunni kestvaid ühistranspordiseisakuid ka Narva maanteed mööda liikuvale ühistranspordile.

«Kuna iga osaleja ja pealtvaataja sooviks oli turvaliselt koju jõuda, ei saanud politsei lubada lauluväljakult lahkujate liikumisteele sõidukeid enne, kui suured massid olid turvaliselt linna jõudnud,» ütles Põhja prefektuuri Kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit. Suur osa inimesi lahkuski laulupeolt jalgsi, seega tuli nii laupäeval kui ka pühapäeval oodata orienteeruvalt tund aega, enne kui tänavad avati sõidukitele. Kui jalakäijad olid teed vabastanud, pääsesid liikuma nii ühissõidukid kui ka muu transport.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles