Lukas «Peatage Lasnamäest»: tean natuke rohkem kinnisvaraarendustest

Postimees
Copy
Tõnis Lukas laulupeol.
Tõnis Lukas laulupeol. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuuriminister Tõnis Lukas (Isamaa) ütles üleeile laulupeol peetud kõnes, et lauluväljaku ümbrusesse ei mahu enam ühtegi tornelamut ja kui tarvis, laulavad eestlased uuesti «Peatage Lasnamäe». Minister selgitas nüüd sotsiaalmeedias oma kõne tagamaid.

«Ütlen siis üle – laulupeol paluti mul mitte klassikalist kõnet pidada, vaid tänada ja tervitada. Tänasingi tegijaid ja tervitasin lauljaid ja muusikuid. Sel hetkel ka eriti «Tuljaku» eest, sest see ühendas mõlemad peod!» kirjutas Lukas.

«Kuna juba sel korral ei mahtunud kõik soovijad lauluväljakule ära ja tean natuke rohkem kinnisvaraarendustest ja vastavatest soovidest laululava ümbruses, siis avaldasin arvamust, et Lasnamäe ehituslikku edasiarendust tema nõlvale laululava vahetus ümbruses tuleks pidurdada – ikka selleks, et me laulupeod siia tulevikus kõigi oma organiseerimisel ette tulevate vajadustega ära mahuksid,» lisas ta.

Lukase väljaütlemisi kommenteeris eile Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kes ütles, et tema ei tea, kust minister võtab jutu tornelamutest lauluväljakul. Kõlvart nõustus Lukase jutu selle osaga, et lauluväljaku ümbruses peaks olema elamuehitus piiratud, ja lisas, et on teadlik Pirita Näituste Keskuse kohal toimuvast korteriarendusest, kuid sel ei ole otsest mõju lauluväljakul toimuvale.

Küll aga kritiseeris Kõlvart Lukase laulukaare all öeldud lauset: «Peatage Lasnamäe.» Tallinna linnapea hinnangul tekitab selline väljaütlemine 117 000 Lasnamäe elanikus küsimuse, kellele on selline vastandamine vajalik. «Kindlasti mitte Eesti rahvale ega riigile,» nentis Kõlvart.

Lukase väljaütlemisi kommenteerisid eile ka mitmed kinnisvaraspetsialistid, kes leidsid, et Lukase jutul pole mingit alust. Pindi kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman rääkis Vikerraadio saatele Uudis+, et Lasnamäe areng pole midagi erilist, mida tuleks peatama hakata. «Lasnamägi areneb vastavalt vaba turu nõudlusele,» ütles ta ja lisas, et Lasnamäe on Eesti kinnisvaraturu lakmuspaber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles