Neljapäeval algab sõjalis-sportlik Põrgupõhja retk (1)

BNS
Copy
Sõjalis-sportlik võistlus Põrgupõhja retk.
Sõjalis-sportlik võistlus Põrgupõhja retk. Foto: Karri Kaas, Kristjan Prii

Neljapäeval algava Põrgupõhja retke starti läheb ligi 20 võistkonda, võistlusel pannakse proovile üleelamisoskused ja metsavennatarkused.

Põrgupõhja retke legendi kohaselt moodustavad võistlejad võistluse ajaks üksiku metsavendade salga, kelle põhiülesandeks on kolme päeva jooksul liikuda varjatult ja etteantud ajagraafikus, läbides erinevaid kontrollposte ning täites nendes mitmesuguseid ülesandeid, edastas Kaitseliit.

«Meil on ääretult hea meel, et tänavusel juubelihõngulisel võistlusel on nii palju osalejaid,» ütles Põrgupõhja retke peakorraldaja Martin Andreller, kelle sõnade kohaselt näitab osalejate suur hulk, et huvi metsavendluse ning kõige sellega kaasneva vastu on endiselt kõrge.

Põrgupõhja retke start antakse neljapäeval Vana-Vigala mõisapargis kell 9 ning finiš on laupäeval, 13. juulil Eidaperes Kassivõllimäel umbes kella 16 paiku. 

«Kuna tänavu tähistame ka Põrgupõhja retke 20. juubelit, otsustasime publikut rohkem kaasata ning pakkuda neile võimalust oma üleelamisoskusi ning metsavennatarkusi täiendada,» ütles Andreller.

Huvilised saavad laupäeval Eidaperes Kassivõllimäel juba enne võistluse lõppu külastada õpitubasid, kus saab õppida metsavennatarkusi, alates tule tegemisest ning lõpetades vee puhastamisega käepäraste vahenditega. Ka viib sõjaajalooklubi Frontline viib läbi näidislahingu 1941. aasta sõjasuve ainetel.

Lisaks leiab reedel kell 11 Mihkli kalmistul aset Mihkel Havi metsavendade salga mälestustseremoonia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles