Reedel algavad Tallinna merepäevad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tänavust merepäevade kõige eksootilisem külaline on ilmselt vanaaegse koge koopia Roter Teufel.
Tänavust merepäevade kõige eksootilisem külaline on ilmselt vanaaegse koge koopia Roter Teufel. Foto: Tallinna merepäevad

Vanasadamas, Lennusadamas, Noblessneri sadamalinnakus ja Haven Kakumäe jahisadamas toimuva merefestivali programmis on enam kui 200 sündmust tervele perele.

«Kindlasti tasub külastada kõiki nelja sadamat, sest igas paigas ootavad erinevad merelised tegevused ja kontserdid. Sadamate vahel muudab liiklemise mugavaks eribussi, jalgratta või meretaksode kasutamise võimalus,» ütles Tallinna merepäevade projektijuht Lennart Sundja.

Merepäevade esimesel päeval algavad Vanasadama jahisadamas tegevused keskpäeval. Avatud on lasteala ja erinevad töötoad. Üles astuvad Tallinna Sadama koor, Kaitseliidu Tallinna maleva orkester, ansambel Kompass ning õhtu lõpetab kell 21 algav Victor Crone ja Stig Rästa kontsert.

Lennusadamas avatakse reedel kell 13 purjeregatt Tallinna Race 2019. Päeva jooksul toimuvad veel vedurlaevade show ja meremõtlejate foorum. Õhtul esinevad Lennusadamas Bombillaz, Kruuv ja Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Tänavuste merepäevade ametlik avalöök antakse Noblessneri sadamalinnakus 12. juulil kell 20 Anne Veski ja Reketi ühiskontserdiga. Sellele eelneb Mari Jürjensi ja järgneb Chalice’i etteaste. Päeva jooksul on avatud ka lasteala ning toimub merekoolitus «Matk muinasaega».

Tallinna merepäevade merekoordinaator Lauri Väinsalu soovitas laevasõiduhuvilistel osta laevapilet eelmüügist.

«Kes tahab kindlalt mõne laevaga sõitma pääseda, siis praegu on piisavalt liinireiside ja  lahesõitude pileteid saadaval. Meie tänavune piletimüügisüsteem on Sunlines.eu ja praegu on seal pileteid veel saada» soovitas Väinsalu.

Reedel alustavad tööd ka meretakso liinid. «Piritalt saab Vanasadamasse ja Lennusadamasse, Vanasadamast saab Lennusadamasse ja alates laupäevast hakkab Lennusadamast Kakumäele sõitma kolm kaatrit,» loetles Väinsalu. Haven Kakumäe sadamas algabki programm laupäeval, teistes sadamates reedel.

Täpse kavaga on võimalik tutvuda merepäevade kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles