Galerii: 800 inimest jooksid ligi 10 kilomeetrit mudas (1)

Copy

Jõgevamaal Pajusisse kogunes ligi 800 inimest, kes kõik läksid mudajooksu starti. Pea kümne kilomeetrine rada osalejatele armu ei andnud, seal oli 42 takistust alates tõketest kuni mudakraavideni.

Kui eelmisel aastal oli rada mudasem, siis sel korral oli see jällegi vesisem

Kiiremad läbisid mudajooksu ligi tunni ajaga. Kui esiotsa võistlejad tulidki võimalikult häid kohti püüdma, siis paljud lihtsalt nautisid kogu seda melu. Nii nagu nimigi ütleb, siis tegemist oli mudase jooksuga ning puhta nahaga ei pääsenud keegi. Küll aga tulid kõik rõõmsate nägudega lõpuni.

Mudajooks –  on leebe kohandus Takistusrajast (OCR Obstacle course racing). Tegemist on spordialaga, kus võistleja või võistlejate tiim peab jalgsi või joostes ületama mitmesuguseid füüsilisi ja vaimseid väljakutseid.

Muda- ja rajajooks on kombineeritud nii, et selle tulemuseks oleks füüsiline ja vaimne kurnatus. Takistused hõlmavad endas: ronimist üle müüride, raskuste kandmist, veekogude ületamist, erinevate takistuste alt läbi roomamist, läbi tule hüppamist jne. Iga jooksu takitused ja nende keerukusastmed saavad täpsustatud võistlusnädalal.

Paljud takistused on kasutusel sõjalistel väljaõpetel, samas on kasutusel vaid mudajooksule iseloomulikke tõkkeid, et katsetada vastupidavust, jõudu, kiirust ja osavust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles