Helme: avalik huvi pole põhjus VEB fondi asjade avalikustamiseks (48)

BNS
Copy
Tallinn 07.05.2019
EKRE juhatuse koosolek. 
Pildil Mart Helme.

The Conservative People's Party of Estonia (EKRE) board meeting.
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tallinn 07.05.2019 EKRE juhatuse koosolek. Pildil Mart Helme. The Conservative People's Party of Estonia (EKRE) board meeting. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Siseminister Mart Helme kirjutas riigikogu õiguskomisjoni esimehele Jaanus Karilaiule saadetud vastuses, et VEB fondi dokumente puudutavat infot ei saa avalikustada, sest üksnes avalik huvi selleks ei ole piisav, vahendab ERR.

«Arvestades, et tegemist on avaliku huvi seisukohalt olulise küsimusega, siis siseministrina toetan julgeolekuasutuste valduses olevate vastavate VEB Fondi puudutavate dokumentide avalikustamist,» kirjutas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhist siseminister Helme. «Antud küsimuse puhul on aga oluline mõista, et üksnes avalik huvi teabe avalikustamiseks ei ole piisav. Dokumentide avalikustamisel tuleb arvestada nendes sisalduvate ametnike ja ütlusi andnud isikute ehk allikate õiguspärast huvi enda isikut mitte avalikustada.»

Helme viitas kirjas, et riigisaladuse salastatuse võib kaitsepolitseiameti peadirektor kustutada enne salastamistähtaja möödumist üksnes ulatuses, mis ei sea ohtu teabes nimetatud või teabe kogumisel osalenud isikute julgeolekut.

Kommentaarid (48)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles