Diilerid ja DNA juhatasid politsei sajandi amfetamiinilaborisse (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Eilsel kohtuistungil olid süüdistatavad ja nende lähedased ääretult lõbusas tujus, kuni kohtunik otsuse teatavaks tegi ning naer asendus pisaratega.
Eilsel kohtuistungil olid süüdistatavad ja nende lähedased ääretult lõbusas tujus, kuni kohtunik otsuse teatavaks tegi ning naer asendus pisaratega. Foto: Raul Mee

Tabanud tunamullu sügisel pealtnäha üsnagi tavalise narkodiileri, ei osanud politseigi ilmselt taibata, et satub peatselt «sajandi leiule».

Nagu ikka: diiler viis politsei varustajani, varustaja omakorda oma varustajani ja nii edasi. Avastatud narkopakid paisusid aina suuremaks. Grammid muutusid kilogrammideks. Kuid lohe tapmiseks oli vaja raiuda maha pea ning tunnistajad ei öelnud või ei teadnud, kust see leida.

Murrang ei tulnud ülekuulamistoast, vaid hoopis laborist. Tänavalt konfiskeeritud narkopakkidelt võeti DNA-proov. Need saadeti kohtuekspertiisi ning peagi saabus sealt tagasi oluline nimi: Konstantin Otbetkin.

Politsei võttis Otbetkini kinni 2018. aasta aprillis, otsis läbi tema kodu ning muud talle kuuluvad hooned. Ühes Ida-Virumaa metsatukas asuvas garaažis avanes uurijatele vaatepilt, mis kinnitas: lohe pea oli leitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles