Kohus hakkab Mary Krossi kriminaalasja arutama augustis (5)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Mary Kross ja Eerik-Niiles Kross.
Mary Kross ja Eerik-Niiles Kross. Foto: ERLEND Å TAUB / PM/SCANPIX BALTICS

Oma ründamise kohta politseile valetanud ning selle eest süüdistuse saanud riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossi abikaasa Mary Krossi kriminaalasja eelistung toimub 26. augustil, kui pannakse paika järgnevad istungite ajad.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis juuni lõpus Mary Krossi kriminaalasja kohtusse, kuna süüdistuse järgi valetas Kross Stroomi rannas toimunud kallaletungi kohta.

Mary Krossile esitati süüdistus valeütluste andmises – süüdistuse järgi andis ta teadlikult politseis mitmel korral kannatanuna ülekuulamisel valeütlusi, justkui ta oleks 27. novembril 2018 viibinud Stroomi ranna pargis ning tundmatud mehed olla teda kividega loopinud. Alustatud kriminaalmenetluse käigus leidis kinnitust, et Mary Kross ei viibinud nimetatud ajal Stroomi ranna pargis.

Eelmise aasta novembris hakkas sotsiaalmeedias levima kulutulena teade, nagu oleksid  Tallinnas Stroomi rannas rünnanud ameeriklannast Mary Krossi kaks Eesti meest, kes loopisid naist kividega ja käskisid välismaalasel koju minna. Ühtlasi kirjutati teates, et ründajad kandsid EKRE sümboolikat.

Ringkonnaprokurör Ülle Jaanhold selgitas, et kuigi süüdistatav pole kahtlustatavana ülekuulamisel selgitanud, miks ta selliseid ütlusi politseile andis, siis prokuratuuri hinnangul on tõendatud valeütluste andmine. «Kõik kogutud tõendid viitavad, et ajal kui süüdistatav väitis, et teda Stroomi ranna juures pargis kividega visati, ei viibinud ta üldse selles piirkonnas,» selgitas ringkonnaprokurör Jaanhold.

Siiani on Mary Kross kinnitanud avalikkusele, et vaatamata tõendite puudumisele, selline rünnak siiski aset leidis.

Valeütluste andmises süüdi mõistmise korral võidakse Krossile mõista rahaline karistus või kuni kolm aastat vanglat.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles