Liinibuss sõitis Harjumaal otsa tee ääres seisnud veoautole, 26 inimest sai vigastada (13)

Copy

Harjumaal sõitis täna pärastlõunal rahvast täis liinibuss otsa tee ääres seisnud veoautole, õnnetuses sai vigastada 26 inimest, neist kaks raskelt.

Õnnetus juhtus kella 13.10 paiku, kui 128. liinil sõitnud Atko buss sõitis Tallinna-Rannamõisa maantee 27. kilomeetril otsa tee ääres seisvale Leedu numbrimärkidega veoautole. Õnnetuses sai vigastada 26 inimest, neist 19 kergelt, viis keskmiselt ja kaks raskelt.

Bussijuht sai õnnetuses kergelt vigastada, kuid kiirabi toimetas ka tema sündmuskohalt minema.

Operatiivjuht: tundub, et buss pole üldse pidurdanud

Sündmuskohal tegutseva politsei operatiivjuhi Valdo Põderi sõnul tundub, et buss pole üldse pidurdanud. «Tundub, et buss on tee ääres seisnud veoautole otse sisse sõitnud,» rääkis Põder. Postimehe ajakirjaniku sõnul ei ole sündmuskohal pidurdusjälgi näha.

Põder rääkis, et politsei kontrollis mõlema sõiduki juhi joovet ning nad osutusid kaineks.

«Esialgu on liiklusõnnetuse põhjust raske öelda, aga tundub, et õnnetus juhtus bussijuhi tähelepanematuse tõttu. On arvata, et sellise kiirusega, nagu bussijuht enne kokkupõrget sõitis, pidurdada ta ei jõudnud. Bussi sõidukiirus oli esialgsetel andmetel sellele teele kohane, aga ta ei ole enne kokkupõrget pidurdanud ja ta ei  pannud tee ääres seisvat veoautot tähele,» ütles Põder.

Kokkupõrge juhtus kohas, kus oli bussi jaoks just lõppenud 70 km/h kiirusepiirangu ala.

Bussis olnud reisija: peas oli ainult mõte, et nii lihtsalt see siis käibki

Õnnetuse hetkel bussis olnud Tõnu Tamburi sõnul toimus kokkupõrge täiesti ootamatult ning tema ei märganud, et buss enne õnnetust pidurdanud oleks.

«Buss oli rahvast puupüsti täis. Ma läksin Haabersti ringilt peale ja alguses pidin püsti seisma. Vahepeal läks osa reisijaid maha, üks koht vabanes ja mina kui vanem inimene sain sinna istuma,» rääkis Tambur.

«Mul on see pilt siiamaani silma ees. Käis üks võimas pauk ja mul oli peas mõte, et kas nii lihtsalt see käibki? Teeolud ja nähtavus olid ju ideaalsed. Siis lihtsalt käis üks pauk ja pärast seda oli vaikus, täielik vaikus. Seda peab kindlasti põhjalikult analüüsima ja välja selgitama, kuidas niisugune asi üldse võimalik oli,» lisas ta.

Tambur ise sai avariis veidi kriimustada. «Üks neiu oskas avariiväljapääsu lahti teha ja tulime sealtkaudu välja. Esialgu ei oianud seal bussis küll keegi, oli täielik vaikus. Siis üks mees bussi esiosas ütles, et kas keegi saab kiirabi kutsuda. Tänu jumalale, et see juhtus linnast nii kaugel, kui osa inimesi oli juba maha läinud,» lausus Tambur.

Piirkonnas oli liiklus õnnetuse järel tugevalt häiritud, õhtuks oli tavapärane liikluskorraldus taastunud.

Hea lugeja, kui nägid õnnetust pealt, siis kirjuta vihje@postimees.ee

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles