Isa röövis lapsed ja viis Venemaale

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Leila ei ole leppinud sellega, et saab lastega kohtuda ainult vastaspoole armust.
Leila ei ole leppinud sellega, et saab lastega kohtuda ainult vastaspoole armust. Foto: Raul Mee

See on lugu ühest Eesti kodanikust naisest ja sellest, kuidas tema Venemaa kodanikust endine abikaasa röövis temalt lapsed. Ema püüdis neid kätte saada Põhja-Kaukaasiast, kuhu Eesti välisministeerium soovitab mitte minna, aga rööviti ise. Kui naine põgenes, kuulutasid sealsed jõuteenistused ta terroristiks. Venemaa kohus on otsustanud, et lapsed tuleb emale tagasi anda, ent seni ei ole midagi muutunud. Nii Vene kui ka Eesti võimud vaatavad juba neljandat aastat kestvat tragöödiat siiani abitult pealt.

«Emotsionaalselt on see mulle väga raske olnud. Eriti alguses, kui läksin koju… (Puhkeb nutma, pühib pisaraid – G. B.)... ja nägin asju, mis on seotud lastega,» räägib ta.

«Aga nüüd on märksa rahulikum. Olen juba ära harjunud. Tegelen oma asjadega, saan sõpradega kokku, käin tööl. See aitab mõtteid eemal hoida. Kui seda kõike ei oleks, siis läheksin vist lihtsalt lolliks. Ent paratamatult lähevad mõtted süngeks, kui kuulen advokaadilt lastega seotud uudiseid või... vaatan telefonist vanu pilte meist.»

Copy
Tagasi üles