Isesõitev buss hakkab varsti Kadriorus reisijaid vedama (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Praegu algavad Kadriorus isejuhtiva bussi testsõidud, augustis on võimalik sellega trammi lõpp-peatusest Kumu juurde ja sealt väikese ringiga tagasi linna poole sõita.

Bussi juurutava firma Autonomous Mobility esindaja Pirko Konsa sõnul on kaheksakohalise bussi eelis see, ta on väike ja väga hea manööverdusvõimega. «Kõige parem on ta just seal, kus suured bussid sõitma ei mahu. Ideaalne oleks ühendada selle võimalused kiirema ja suurema ühistranspordiga,» ütles Konsa.

Nii võiks tulevikus osutada nn viimase miili teenust. Ehk liinibuss viib sõitjad mõne asumi keskele. Aga selle asemel, et suur liinibuss elurajooni väikestel tänavatel ukerdaks, jätkab selle asemel seal teekonda väike isejuhtiv buss, mis on vaikne ning keskkonnasõbralik.

«Praegu testime teda nii, et ta hakkab ühendama trammipeatust Kumuga. Kui meil on mingid piirkonnad, kus me tahaksime hea ja kiire ühistranspordi kättesaadavust suurendada, siis selliste bussidega on võimalik seda teha ilma, et peaksime kuskile jälle uue trammitee rajama. Kadrioru trammiliini pikendamine Kumuni ei oleks ju otstarbekas,» rääkis Konsa.

Bussi testsõidud algavad kohe, reisijaid hakkab see vedama siis, kui kõik testid on tehtud ning maanteeamet sellele oma heakskiidu andnud.

Bussi marsruut kulgeb mööda Weizenbergi tänavat Kumuni. Sealt liigub buss mööda Mäekalda ja Koidula tänavat linnapoole tagasi. Need tänavad muudetakse seetõttu õhesuunalisteks. Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on sellist liikluskorralduse muudatust juba ammu soovinud ka Kadrioru Selts.

Koidula tänava otsast pöörab buss Poska tänavale ning sealt jälle Weizenbergi tänavale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles