Õnnetusse sattunud bussijuht põhjendab avariid pimestava päikesega (22)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Bussi ja veoauto kokkupõrge Keila-Joal
Bussi ja veoauto kokkupõrge Keila-Joal Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Neljapäeval raskesse õnnetusse sattunud bussi omanikfirma ATKO grupi sõnul oli teel seisnud veoauto pargitud liikluseeskirja rikkudes.

Bussijuht on firmale selgitanud, et eile Kloogaranna teel aset leidnud juhtumis oli haagisveok pargitud maanteel liikluseeskirja rikkudes ja liiklusohtlikult, pideva joone peal ning kohe pärast pimedat paremkurvi nii, et veoauto tagumise haagise ots võttis seistes enda alla suure osa Kloogaranna poole suunduvast sõiduteest.

Samuti ei põlenud bussijuhi sõnul haagise ohutuled ja ohukolmnurka ei olnud välja pandud. 

Bussijuhi sõnul hakkas peale kurvi läbimist päike paistma otse bussi ning silmipimestava päikese tõttu märkas ta sõiduteel seisvat veoautot kahjuks liiga hilja, mistõttu ei õnnestunud seisva veokiga kokkupõrget vältida.

Firma sõnul oli buss tehniliselt korras ja varustatud turvavöödega, kuid kuna paljudel reisijatel ei olnud turvavöö kinnitatud, saadi bussiistmelt kukkudes traumasid. «Bussijuhil oli turvavöö kinnitatud ja tema õnnetuses vigastada ei saanud, bussil sai kahjustada esiosa parempoolne nurk,» edastas ATKO grupp.

ATKO avaldab kahetsust õnnetusjuhtumi toimumise pärast ning palub vabandust bussis viibinud reisijate ning nende lähedaste ees. Õnnetusjuhtumi tõttu tekkinud kahjude hüvitamiseks palutakse pöörduda Salva kindlustusse.

Toimunu täpsete asjaolude selgitamiseks algatas politsei uurimise.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles