Tartumaal jäi kadunuks paadist välja kukkunud mees

BNS
Copy
Emajõgi.
Emajõgi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartumaal jäi reedel kadunuks Emajõel paadist välja kukkunud mees, teatas päästeameti valvepressiesindaja.

Vahejuhtum leidis aset Kärevere sillalt umbes 7-8 km jõe ülesvoolu.

Kell 21.02 tuli Lõuna päästekeskusele teade 32-aastase mehe kadumisest jões. Otsingud teostasid Lõuna päästekeskuse päästjad, vabatahtlikud ja kohalikud inimesed. Otsiti nii Emajões kui ka kaldal. Otsinguid raskendas raske ligipääsetavus sündmuskohale ja täpsema informatsiooni puudumine.

Kaks meest olid teel Võrtsjärvelt Peipsi järvele ning kukkusid paadist välja. Kuidas selline asi juhtuda võis, ei osanud pääsenud mees öelda.

Jõe laius sündmuskohal on 20-25 meetrit ning  kohalikke sõnul võib jõe sügavus ulatuda 10 meetrini. Sündmuskohale jõudmiseks kasutati kohaliku inimese appi tulnud ATV-d.

Kell 22.47 otsustati otsinguid lõpetada, kuna sündmuskohal on läinud pimedaks ja otsingute jätkamine muutub otsijatele ohtlikuks.

Ohtu sõidu põhimõtted

Päästeamet tuletab meelde reeglid paadisõidu ohutuse tagamiseks.

Need on: enne paadiga veekogule suundumist teavita oma lähedasi ja kaaslasi; enne paadisõitu veendu, et kogu päästevarustus on pardal ja töökorras ning kõikidel sõitjatel päästevestid nõuetekohaselt kinnitatult seljas; riietu vastavalt ilmale ja ära koorma paati üle.

Paati sisenedes või paadist väljudes liigu paadi keskosas ja ole tasakaalu hoidmisel tähelepanelik. Paadis viibides tuleb istuda.

Ära kiiguta paati ega tee äkilisi liigutusi, mis võiks aluse ümber ajada.

Kui on vajadus vahetada kohti, siis liigub paadis ainult üks inimene korraga ja liikuda tuleb ennast madalal hoides. Koonda raskuskese paadi keskele ja hoia paati tasakaalus.

Kui on vajadus siseneda paati veest, tee seda paadi vöörist või ahtrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles