Kohus vabastas libainkassaatorite juhi ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvi Salong
Arvi Salong Foto: Politsei

Harju maakohus vabastas ennetähtaegselt vanglast SEB pangale kelmusega ligi kolm miljonit krooni kahju põhjustanud libainkassaatorite juhi Arvi Salongi.

Kohus leidis, et Salongi võib lubada vanglast välja, kuid ta peab esimesed kümme kuud olema elektroonilise järelevalve all ehk kandma jalavõru. Ühtlasi pani kohus Salongile kohustuse hakata igakuiselt hüvitama SEB-le tekitatud kahju. Samuti ei tohi mees suhelda kriminaalkorras karistatud isikutega kriminaalhooldajalt luba saamata ning ta ei tohi ka tarvitada katseajal jooksul akoholi ega uimasteid.

Kuigi prokurör oli Salongi vabastamisele vastu, arvestas kohus vangla koostatud iseloomustust, mille järgi osales Salong vanglas sotsiaalprogrammis, on käitunud vangistuse ajal korrektselt ning vabanedes on tal oma kodukandis Saaremaal olemas toetav sotsiaalvõrgustik.

Tänavu 30. juunil mõistis Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja Salongi kelmuse eest kaheks aastaks ja kaheks kuuks vangi. Tema vangistusaeg pidanuks lõppema 18. aprillil. Ühtlasi tuleb Salongil tasuda ka kuriteoga tekitatud kahju solidaarselt koos oma kahe kuriteokaaslasega, juba jõustunud kohtulahendi saanud Illar Ringi ja Andrus Erikuga.

Salong astus suvel kohtu ette üksinda, kuna tal õnnestus vahetult pärast süütegu Soome põgeneda ning ta oli pikka aega tagaotsitav. Tänavu veebruaris jäi ta Soome ametivõimudele vahele ja saadeti tagasi kodumaale.

Mullu novembris mõistis Pärnu maakohus Ringile kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning Erikule koos tema varasema kandmata karistuse liitmisega kokku kuue aasta, nelja kuu ja 19 päeva pikkuse vangistuse. Kohus mõistis Ringilt ja Erikult välja ka SEB Panga kasuks kuriteoga tekitatud kahju heastamiseks 211.765 eurot. Meeste süüdimõistmise jättis muutmata ka ringkonnakohus ning riigikohus ei võtnud nende kaitsjate kaebuseid menetlusse.

Inkassaatori vormi kandnud mees sisenes tunamullu 2. novembril kella 10 ajal Raplas Tallinna maanteel asuvasse SEB pangakontorisse ning sai heausksete pangatöötajate käest sularaha. Seejärel kurjategija lahkus. Kelm saabus sündmuskohale Fordi väikekaubikuga, mille pärast kuritööd tänavale maha jättis ning lahkus pangakontori juurest ilmselt ATV-ga. Hiljem selgus, et Ford oli veidi varem Elvast ostetud ning väidetavalt tegi seda Arvi Salong.

Kuriteo üks väidetav kavandaja oli Sularahakeskuses töötanud ja samas kontoris korduvalt raha järel käinud Illar Ring. Kuriteo päeval oli ta haiguslehel. Teine süüdistatav on varem raske isikuvastase kuriteo eest karistatud Andrus Erik, kes oli end sel päeval maskeerinud nii, et ta rahale järele minnes näeks välja võimalikult Illari-sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles