Suurpõleng Maardus: linna kohale kerkis must suitsusammas

Copy

Täna keskpäeval puhkes Tallinna lähistel Maardus tulekahju ja linna kohale tõusis must suitsusammas, mida oli näha isegi Tallinnasse. Esialgse info kohaselt sai tulekahjus ka üks inimene kannatada.

Tulekahju puhkes Maardus aadressil Lao 4, kus põlesid tööstusmahutid ja kaks laohoonet. Kohal oli põlengut kustutamas vähemalt kuus päästekomandot, tulekahjule anti kõrgeim ehk neljas aste.

Päästeamet teatas, et hoonetes hoiti atsetooni ja piiritust. Amet hoiatas Twitteris, et põleb palju plastikut ja erinevaid keemilisi aineid ning suits on eriti mürgine.

Praegu teadaoleva info kohaselt sai tulekahjus põletushaavu üks inimene, kellele osutati arstiabi. Kõik inimesed evakueeriti hoonetest.

«Lasnamäele kihutavad tuletõrjujad ja teised operatiivsõidukid. On näha, et midagi suurt põleb,» kirjeldas pealtnägija Postimehele.

Veel kella ühe paiku olid leegid kahekorruselise maja kõrgused. Pärast kella ühte hakkasid leegid tasapisi väiksemaks jääma, kuid suitsu tuli endiselt palju.

Pressiesindaja sõnul oli ohuala objektist 200 meetrit. Otsest ohtu inimestele polnud, sest suits tõusis otse õhku, mitte ei levi maapinna lähedal.

Naaberkrundil olevalt künkalt jälgis tulekahju kustutamist mitu inimest, ühel mehel oli väike laps süles. Lõpuks leidis üks päästja nii palju aega, et uudistajad eemale suunata. Ohutus kauguses ootas grupp tööriietes mehi võimalust oma töökohtadele naasta. Nende sõnul tegeles tulekahju ohvriks langenud firma värvide ja lahustitega. Kõigepealt jõudis tuli laohoones olnud metalltünnideni, mis teravate plaksatustega süttisid. Hiljem võtsid tuld ka plastmahutid, milles oli mingi süttiv vedelik.

Kell 14.30 oli suitsupilv märksa hõredamaks ja heledamaks muutnud. Kustutustööd veel kestsid ning ümbruskonna tänavad olid endiselt suletud. Maardu elanikel soovitas päästeamet aknad ja uksed kinni hoida.

Päästeamet andis Twitteri vahendusel teada, et drooni ning Milremi roboti abil tehti kindlaks, et ohtlikke vedelikke sisaldanud mahutid olid tühjaks põlenud ning plahvatusohtu enam ei ole.

Kella 21.30 paiku teatas päästeamet, et tulekahju suudeti kell 21 likvideerida. Liiklus avati sündmuspaigas taas kell 19.48.

Vaata videot siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles