Sotsiaalministeerium maksab lahkuvale kantslerile hüvitist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Maret Maripuu ja kantsler Riho Tapferi suvel veel pilvitud töösuhted on viimaste skandaalide tõttu nii sassis, et nende teed lähevad lahku.
Minister Maret Maripuu ja kantsler Riho Tapferi suvel veel pilvitud töösuhted on viimaste skandaalide tõttu nii sassis, et nende teed lähevad lahku. Foto: Taimi Käos / Valgamaalane

Kuigi sotsiaalminister Maret Maripuu tegi ametist priiks saanud kantslerile Riho Tapferile noomituse, makstakse talle üle 300 000 krooni hüvitist. Ametniku vabastamiseks ilma igasuguse hüvitisteta oleks vaja aga olnud kahte distsiplinaarkaristust.


Valitsus vabastas minister Maret Maripuu ettepanekul sotsiaalministeeriumi kantsleri Riho Tapferi ametist alates tänasest, teatas sotsiaalministeerium Postimees.ee'le.

Kuna sotsiaalministeeriumi ees seisvad suured probleemid vajavad täna lahendamist, siis minister esitas ettepaneku kantsleri vabastamiseks koostöö mittelaabumise tõttu ning kantsler oli vabastamise põhjendusega nõus.

Seadus kohustab kantslerile teenistusest vabastamisel maksma hüvitusena välja ametipalga ametiaja lõpuni jäävate kuude eest, kuid mitte rohkem kui kuue kuu tasu.

Riho Tapferi kuue kuu ametipalk on 342 000 koos maksudega, lisaks saab ta hüvitise 25 kasutamata puhkusepäeva ja kuue tööpäeva eest jaanuaris. Kokku saab ta lahkudes 404 772 krooni, millest pärast maksude maha arvamist makstakse välja 313 078 krooni.

Seadus lubab ametniku vabastada töölt ilma hüvitiseta, kui on pandud toime distsiplinaarkaristust vääriv tegu. Sotsiaalministeerium oma vastuses aga viitab, et avaliku teenistuse seaduse järgi peab olema üldjuhul kaks karistust, et distsiplinaarkorras ametist vabastada.

Kuni uue kantsleri ametisse nimetamiseni võtab sotsiaalministeeriumi kantsleri kohuse täitmise üle ministeeriumi finantsjuht, finants- ja varahalduse osakonna juhataja Marelle Erlenheim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles