Paet: Helme suhtumine sõnavabadusse pole vabale ühiskonnale kohane (42)

Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Minister Martin Helme suhtumine sõnavabadusse ja riigiametnike väljendusvabadusse pole vabale ühiskonnale kohane, leiab europarlamendi saadik Urmas Paet (Reformierakond).

Avaldame järgnevalt Urmas Paeti kommentaari täies mahus.

«Ei ole aktsepteeritav, et Ratase valitsuse liige ründab sõnavabadust. Nimelt leiab minister Martin Helme, et on skandaalne, kui üks riigiametnik esitab nõudlikus, lausa ähvardavas toonis ülemuse positsioonilt küsimusi ministritele. «Kes sa selline enda arvates oled? Sellise riigivalitsemise lõpetamiseks me valitsuses olemegi.»

Ratase valitsuse liikme Helme suhtumine sõnavabadusse ja riigiametnike väljendusvabadusse ei ole vabale ühiskonnale kohane. Ka riigiametnikud on Eesti kodanikud, kel on õigus ja isegi kohustus väljendada seisukohta, kui nähakse, et midagi on väga viltu minemas. Ja seda sõltumata sellest, kes on parasjagu valitsuses.

Matti Maasika mure Eesti poliitika ja välispoliitika liikumise pärast suunas, mis nõrgestab Eestit, on täiesti asjakohane. Ja seetõttu oleks vale jätta oma seisukoht välja ütlemata.

Ratase valitsuse liikme poolt riigiametniku üleolev halvustamine on aga täiesti kohatu nii arvestades valitsuse liikme positsiooni kui ka lihtsalt seda, milline võiks olla inimestevaheline suhtlusstiil.

Igal juhul julgustan kõiki riigiametnikke mitte pelgama praeguse valitsuse liikmete demokraatiavastaseid hoiakuid ja väljaütlemisi ning lähtuma ennekõike Eesti riigi huvidest ka oma seisukohtade väljaütlemisel.»

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles