Põhja-Tallinnas rekonstrueeritakse Nisu tänav

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Nisu tänav.
Nisu tänav. Foto: Aleksandr Gužov

Augusti alguses algavad tööd Põhja-Tallinna linnaosas Nisu tänaval, mille linn rekonstrueerib täielikult alates Ristiku tänavast kuni Sõle tänavani.

Nisu tänavale tuleb viiemeetrise laiusega sõidutee koos mõlemapoolsete kahe meetri laiuste kõnniteedega. Seejuures kõnniteede kate tuleb mitte asfaldist vaid tänavakividest, kuna tegemist on miljööväärtusliku alaga. Kõnniteed korrastatakse ka korterhoonete sissepääsude juures.

«Tegemist on väga olulise ja kauaoodatud projektiga, mis puudutab kõiki selle äärde jäävate inimeste elu, aga ka näiteks Sõle spordikeskuse ja Sõle 40 koolihoone külastajaid. Rekonstrueerimise ettevalmistamisel pöördusime ka kohalike elanike poole ja küsisime nende arvamust,» ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Nisu tänava rekonstrueerimistööde projekti tutvustamine kohalikele elanikele ja ühistute esindajatele toimus 2018. aastal. Mitmed ettepanekud lähtusid jalakäija ja eriti laste ohutuse seisukohast. Näiteks peeti oluliseks kiiruse piiranguid ja jalakäijate ohutust.

Kohalikel elanikel pinnuks silmas olnud parkimine korrastatakse - Aru ja Sõle vahelisel lõigul rajatakse hulgaliselt parkimiskohti.

Ehitustööde käigus säilitatakse maksimaalselt olemasolevad puud. Selleks paigaldatakse osa trasse puurimismeetodi abil puude alt. Samuti rajatakse tööde käigus sadevee kanalisatsioon, korrastatakse kõik tehnovõrgud, paigaldatakse vee- kanalisatsiooni- ja küttetorustik. Sõle tänava poolsele osale rajatakse minipark, kuhu paigaldatakse vajalik inventar - pingid, prügikastid ja väikevormid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles