Igal kolmas Ida-Viru politseinik ei oska piisavalt riigikeelt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Umbes 160 Kirde-Eesti politseinikku ei peaks seaduse järgi oma praegusel ametikohal töötama, kuna nad ei oska piisavalt riigikeelt. Tegemist on enam kui kolmandiku selle piirkonna politseinikega.

Uus Ida politseiprefekt Aivar Otsalt kavatseb kohtuda rahvastikuminister Urve Paloga, arutamaks Kirde-Eesti politseinike keeleoskuse probleemi, sest eesti keele oskamatuse tõttu võidakse oma ametisse sobimatuks tunnistada ja selle tõttu vallandada 160 politseinikku, kirjutab Põhjarannik.

Prefekti sõnul on keeleseaduse muutmine  Eestis peaaegu võimatu, kuid paljudest korrakaitsjatest ilma jääda pole samuti võimalik.

Praeguste kavade kohaselt peaks järgmise aasta kevadel toimuma mitme riigiasutuse, sealhulgas politseiameti laiaulatuslik reorganiseerimine.

Otsalt ei kinnitanud otsesõnu, et tema alluvad, kellel pole vajalikku keeleoskustaset, ei saa tööd uues, politseinikke, päästjaid, piirivalvureid ning kodakondsus- ja migratsiooniameti inimesi ühendavas asutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles