Viimsi vald pakub EKA hoone ehitamiseks mereäärset maad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereäär Viimsi vallas.
Mereäär Viimsi vallas. Foto: Laura Oks

Viimsi vallavanem Haldo Oravas saatis Eesti Kunstiakadeemia (EKA) rektorile Signe Kivile kirja, milles pakub akadeemia uue maja ehitamiseks mereäärset maad Haabneeme alevikus.

«Pakkusime rektorile niisugust õlekõrt, sest meil on siin Viimsis üks vallale kuuluv maatükk, kuhu kunagi tahtsime kontserdimaja ehitada,» selgitas Oravas. «Kui akadeemia ei leia muud varianti, siis võiks ju uue hoone sinna kavandada.»

Kõne all olev maa asub Miidurannas, kus mere ääres on üks kõrgem koht. Vallal on kavas kuulutada välja arhitektuurikonkurss, et kavandada sinna äripindu ja büroosid, kaugemas tulevikus võiks samas asuda ka vallamaja. Oravase sõnul ei ole koht kunstiakadeemiale sugugi halb, sest ei asu kesklinnast liiga kaugel.

Vallavanema sõnul on tegu väärtusliku maatükiga, kust avaneb ilus vaade Tallinna lahele. Haabneeme alevikku ja lähiala puudutavas üldplaneeringu eskiislahenduses on ette nähtud Nõukogude ajast pärit tööstusliku ning armee käsutuses olnud ala muutmine mitmeotstarbeliseks äri-, sotsiaal- ja elamumaaks.

Kõnealuse ala vahetusse lähedusse, Bastioni kinnistule on kavandatud Viimsi keskkooli ja Eesti rahvusvahelise kooli uus õppehoone. Arhitektuurikonkurss on lõppenud ja praegu koostatakse detailplaneeringut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles