Valga vallavanem palub mõmmikutele uue elupaiga leidmiseks ministeeriumi abi (2)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Julge karu pani Valga lähedal liikluse seisma
Julge karu pani Valga lähedal liikluse seisma Foto: Kuvatõmmis videost

Täna saatis Valga vallavalitsus keskkonnaministeeriumile ja keskkonnaametile pöördumise, kus vallavanem Margus Lepik palub riigi abi vallas tegutsevate noorkarude ohjeldamisel.

Valga vallavanem Margus Lepik kirjeldab pöördumises, et viimastel nädalatel on Valga vallas ringi liigelnud Pihkvast pärit karud, kes on rüüstanud toidu otsingutel elanike aedu, takistanud liiklust, lükanud ümber prügikaste ning lõhkunud ühe kaupluse akna.

«Teateid karude nägemise ja nende tegevuse kohta on laekunud nii Valga linnast kui Sooru, Tsirguliina ja Õru asulatest,» kirjutas Lepik ja lisas, et tänaseks on teated karude tegevustest asulates muutunud igapäevaseks.

«Sellest järeldub, et karud on nüüdseks harjunud inimeste lähedusest toitu otsima ning minetanud metsloomadele tavapärase inimpelguse. Kuigi senine kahju on varaline, kujutavad tiheasustusaladel liikuma harjunud karud potentsiaalset ohtu ka elanikele. Samuti kahjustab sage kokkupuude inimestega loomade võimalusi tulevikus iseseisva metsaeluga kohaneda,» sõnas ta.

Vald palub keskkonnaministeeriumil ja keskkonnaametil kujunenud olukord kiiresti lahendada, et tagada piirkonna elanike turvalisus.

«Teeme ettepaneku leida karudele uus ja sobivam elupaik, mis asuks inimasustusest piisavas kauguses,» kirjutas vallavanem. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles