Põldudel pildistajad valmistavad põllumeestele endiselt peavalu (7)

Postimees
Copy
Venemaal on tänavu hea viljasaak.
Venemaal on tänavu hea viljasaak. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mooni- ja viljapõllud kutsuvad suvel inimesi põldudele pildistama ja isegi saaki varastama, ent selline tegutsemine vihastab põllumehi, kes panevad inimeste südametunnistusele, et põllud pole pildistamiseks mõeldud. 

Kõige rohkem käivad inimesed luba küsimata rapsi- ja teraviljapõldudel, kui maatükk ei ole piiratud või seal viibimine keelatud, võib põllumaal viibida, ent saagi kahjustamine on aga karistatav ning põllumehel on õigus nõuda tekitatud kahju hüvitamist, edastas «Aktuaalne kaamera». 

«Ma eriti hulluks asja ei nimetaks. Kuigi kui teinekord vaatad, et inimesed su hernepõldu trambivad ja kotte täidavad - neid juhtumeid on tegelikult suhteliselt palju olnud -, siis tekib filosoofiline küsimus: mis siis, kui hernepõllu asemel oleks kasvuhooned ja sama põhimõttega mina läheksin naabrimehe kasvuhoonesse ja ütleksin, et aga sul on neid kurke küll, ma võin ju võtta,» rääkis Ollimäe talu peremees Jaanus Kalev ja lisas, et see on selline kahe otsaga asi ning pigem moraalse kahju tekitamine. 

«Siinkohal hea meeldetuletus inimestele: ükski põld ei ole mõeldud niisamaa selfie tegemiseks, läbi tegemiseks, buraaniga üle sõitmiseks; kui tehakse see sama pilt põllu ääres ehk põllu sisse ei minda, siis see kõik on okei. Aga tihti juhtub see nimodi, et üks tallab natuke teravilja, siis järgmine pildistaja läheb sealt juba edasi, et tema pildil ei oleks tallatud teravilja,» ütles Kehtna Mõisa OÜ juhatuse esimees Siim Riisenberg.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles