Pärnakatelt varastatud autod jõudsid ilmselt Venemaale (8)

Martin Laine
, reporter
Copy
Faustas ja Mantas Grigaliunas sõitsid nädala jooksul kolm korda bussiga Pärnusse ja jäid bussijaamas ka valvekaamera vaatevälja. Tagasi kodumaale sõitsid nad juba autodega. 
Faustas ja Mantas Grigaliunas sõitsid nädala jooksul kolm korda bussiga Pärnusse ja jäid bussijaamas ka valvekaamera vaatevälja. Tagasi kodumaale sõitsid nad juba autodega. Foto: Kohtutoimik

Möödunud aasta novembris Tartus politseioperatsiooni keskmes olnud Leedu autovaras oli eelnevalt rüüstanud arvukalt Euroopa riike. Karistus ühes riigis ei pidurda kuidagi varga tegevust teisel maal.

«Ukse taga on mingid inimesed. Ukse taga on inimesed!» hüüdis mullu novembris meeshääl ärevas telefonikõnes häirekeskusele.

Kui Tartus Tammelinnas elav pereisa Märt läks tol sombusel ja pimedal ööl vaatama, kas lapsed ikka magavad, ehmus ta poolsurnuks, kui nägi ukse kõrvalt aknast vastu vahtimas tumedat kapuutsiga kuju. Mees hiilis hirmunult keldrisse ning helistas politseisse, sest arvas, et pätid tahavad sisse tungida ja võivad perele liiga teha.

«Tahavad sisse tulla vist. Või varastavad autot. Ma ei tea! Üks passib ukse taga. Saatke palun patrull!» palus ta korduvalt. «Mul on naine ja kaks väikest last!»

Rüüsteretked Pärnus

Mullu 6. novembri pärastlõunal astusid kodulinnas Panevežyses bussi peale 22-aastane Faustas Grigaliunas ning tema vend, 25-aastane Mantas Grigaliunas. Sihtkoht oli Pärnu, kuid kuurortlinnas sanatooriumimõnusid nautida nad ei plaaninud.

Teda oli autovarguste eest juba karistatud – korra Rootsis, kaks korda Taanis ning neli korda Saksamaal.
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles