Eesti Idapartnerluse Keskuse uueks juhiks saab Gert Antsu

BNS
Copy
Gert Antsu.
Gert Antsu. Foto: Põhjarannik

Viimased kolm aastat Eesti Idapartnerluse Keskust juhtinud Jaan Reinhold siirdub alates augustist Eesti suursaadikuks Araabia Ühendemiraatides ning tema ameti võtab augustist üle Gert Antsu, senine Eesti kõrgeim diplomaat Ukrainas. 

Mõlemad väljendasid heameelt, et idapartnerluspoliitika on Eesti välispoliitika ja arengukoostöö oluline prioriteet, mille kaudu oleme pälvinud laialdast tuntust nii Euroopa Liidu (EL) riikide ja idapartnerite seas kui ka laiemalt. 

2011. aastal loodud organisatsioon on ainuke omataoline kompetentsikeskus, mille eesmärk on peamiselt kohaliku tasandi reformide, kodanikuühiskonna ja meediaorganisatsioonide toetamine ning õigusvaldkonna ja korruptsioonivastaste meetmete nõustamine kuues idapartnerluse riigis: Armeenias, Aserbaidžaanis, Gruusias, Moldovas, Ukrainas ja Valgevenes. 

«Eesti on arenguabi jagamise osas võtnud rahvusvahelise kohustuse ning kaasates meie teadmisi ja üha rohkem teiste välispartnerite rahastust, oleme selle sihipäraselt suunanud idapoolsetele riikidele meie vahetus naabruskonnas, kus Eesti teadmised ja kogemus on vajalik ja hinnatud. Loome seeläbi julgeolekut ja meie ettevõtjatele uusi turuvõimalusi ning aitame kaasa idapartnerite omariikluse tugevdamisele,» märkis Reinhold. 

«Sel aastal tähistab idapartnerlus oma kümnendat juubelit ja Eesti jätkab jõudsalt idapartnerluse toetamist Euroopa Liidus. Avatud ja edumeelsed idapartnerlusriigid on igal juhul ka meie julgeoleku huvides ja kindlasti on sellel välispoliitiliselt üliolulisel ettevõtmisel veelgi enam potentsiaali,» sõnas Gert Antsu. 

Eesti Idapartnerluse Keskus on traditsioonilise iga-aastase idapartnerluse Tallinna konverentsi peakorraldaja ja ühtlasi suurim Eesti arengukoostööprojektide elluviija idapartnerluse riikides. Koostööd tehakse EL-i riikide kõrval ka USA ja Norra arengukoostöö organisatsioonidega. Välisministeerium on Eesti Idapartnerluse Keskuse üks suurimaid rahastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles