Politseile enda tulistamise kohta valetanud mees sai karistuseks aresti

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Arest.
Arest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeva ööl vastu esmaspäeva kella poole ühe paiku helistas häirekeskusesse mees, kes teatas, et teda tulistati Tallinnas Balti jaama lähedal. Sündmuskohale sõitis neli politseipatrulli, lisaks kiirabi. 

Kohapealt leiti alkoholijoobes 48-aastane mees, kellelt ühtegi laskevigastust ei leitud. Tulistamist ei olnud kuulnud ka lähedal asunud inimesed. Politseinikud pidasid 48-aastase mehe väärteokorras kinni ning ta seisis täna kohtu ees kahtlustatuna eritalituste vales väljakutsumises. Kohus mõistis mehele karistuseks viis päeva aresti.

«Kuna tegemist oli asotsiaalse eluviisiga mehega, taotlesime tema karistuseks rahatrahvi asemel arestipäevi. Mees ei osanud hädaabikõne tegemist adekvaatselt põhjendada, kuna tegi seda alkoholijoobes olles,» rääkis Kesklinna jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko.

Mirošnitšenko selgitas, et kuna relvaga seotud sündmused võivad ohustada paljude inimeste turvalisust, reageerivad operatiivteenistused sellistele väljakutsetele alati väga tõsiselt.

«Üleüldse võtab valeväljakutsetele reageerimine operatiivteenistustelt võimaluse aidata kedagi, kes päriselt abi vajab,» lisas ta.

Sel aastal on Eestis valeväljakutseid tehtud 116 korral. Seadus lubab valeväljakutse eest karistada arestiga või kuni 1200 euro suuruse trahviga ning tavaliseks karistuseks ongi trahv. Seitsmel korral on aga valeväljakutse tegijat karistatud arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles