Ulmeline ehitis kerkib tulevikutehnoloogia abil (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Liitreaalsuse tarkvara üks loojatest ning TAB 2019 üks konkursivõitjatest Gwyllim Jahn pani eile Soolalao ees paika installatsiooni esimesi detaile.
Liitreaalsuse tarkvara üks loojatest ning TAB 2019 üks konkursivõitjatest Gwyllim Jahn pani eile Soolalao ees paika installatsiooni esimesi detaile. Foto: Tairo Lutter

Tallinna arhitektuurimuuseumi ette kerkib maailma suurim liitreaalsuskeskkonnas rajatud ehitis.

Ahtri tänaval asuva arhitektuurimuuseumi ette püstitatakse tulevikutehnoloogia abil fantaasiamaailma sobiv ehitis, mis saab septembris toimuva Tallinna arhitektuuribiennaali TAB 2019 ehteks.

Tegemist on TAB 2019 installatsioonikonkursi võidutööga «Steampunk», mille ehitamisel kasutatakse jooniste ja mõõtmisvahendite asemel hoopis liitreaalsust. Nii kerkib septembri alguseks muuseumi ette ligi nelja meetri kõrgune liitreaalsuskeskkonnas ehitatud puidust paviljon.

Konkursi «Kodud ja kojad» võidutöö autorid on Gwyllim Jahn ja Cameron Newnham Austraalia firmast Fologram ning ettevõte Soomeen Hahm Design ja Igor Pantic Suurbritanniast. Töös kasutatakse aurutamise abil puidu painutamise tehnikat ning innovaatilist ehitusmeetodit, mille käigus kuvatakse projekt spetsiaalsete prillide abil ehitaja silme ette.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles