Elron tõstab neljapäevast rongipiletite hindu keskmiselt viis protsenti (3)

BNS
Copy
Rong.
Rong. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elroni kaubamärgi all tegutsev riigifirma AS Eesti Liinirongid tõstab alates neljapäevast rongipiletite hindu, hinnad hakkavad ekspressrongides edaspidi sõltuma nõudlusest. 

«Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viie protsendi ringis. Enamasti tähendab see, et piletihinnale lisandub 10–30 senti, seejuures jäävad loomulikult kehtima Elroni pakutavad soodustused,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. 

«Muudatuse ulatus võib erineda sõltuvalt sellest, milliste peatuste vahel või millise rongiga sõidetakse – mõnel pool on hinnatõus suurem, kuid on ka hindu, mis jäävad samaks. Endiselt on kõige soodsam rongipilet soetada veebist, kus üksikpiletid on 15 protsenti soodsamad,» lisas ta.

Osal suure nõudlusega ekspressväljumistel hakkab kehtima mõnevõrra kõrgem piletihind.

Elroni müügi- ja arendusjuht selgitas, et hinnatõusul on mitu põhjust. Peamine põhjus on eelmisel aastal järsult tõusnud taristu kasutustasud, mis tähendas reisirongiliiklusele ligi veerandi võrra kulude kasvu. «Loomulikult ei olnud meil võimalik nii suurt kulude tõusu korraga piletihindadesse edasi kanda, osaliselt tuleb seda teha nüüd. Samuti avaldab olulist mõju ka üldine kulude kasv, mis võrreldes 2017. aastaga, kui Elron viimati hinda tõstis, on olnud märgatav,» tõdes Kongo. 

«Täiendav piletitulu tagab rongiliikluse jätkusuutlikkuse ning võimaldab tihendada ka sõiduplaani – selleks aastaks lisasime ronge nii Tartu, Rapla kui ka Viljandi liinile, kuhu ekspressrongiga saab nüüd vähem kui kahe tunniga. Aasta lõpus lisandub veomahtu veelgi, näiteks plaanime lisada sõiduplaani täiendava Narva ekspressreisi,» lisas ta. 

AS Eesti Liinirongid on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel. 2018. aastal tehti Elroni rongidega üle 7,6 miljoni sõidu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles