Kihutamiselt tabatud Vene kodanik sai Eestisse sissesõidukeelu

BNS
Copy
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis töötanud 31-aastane Venemaa elanik, kes on ka varem Eesti liiklusseadust rikkunud, sai järjekordse kiiruseületamise eest karistuseks kaks päeva aresti, viisa tühistamise ja sissesõidukeelu.

29. juulil pidas Narva politseijaoskonna motopolitseinik Tallinna-Narva maantee 196. kilomeetril kinni Volkswageni, mille roolis oli 31-aastane Venemaa elanik. Sõiduauto ületas lubatud kiirust vähemalt 42 km/h ehk sõiduki kiirus oli vähemalt 132 km/h.

«Sellisel kiirusel toimunud liiklusõnnetuse tagajärjed oleks olnud väga traagilised,» ütles Narva politseijaoskonna juhtivuurija Dmitri Narolin. «Kohtus ütles mees enda vabandamiseks, et ta kiirustas Venemaale oma pere juurde. Palusime tal mõelda selle peale, et ka teised liiklejad tahavad oma perede juurde jõuda ja seda elusate ja tervetena.»

Narolini sõnul oli riigis viisa alusel viibivat meest eelnevalt kahel korral karistatud rahatrahvidega kiiruseületamise eest ning mõlemad trahvid olid tasumata.

«Kuna karistusena määratud trahvid ei ole tema käitumisele oodatud mõju avaldanud, taotlesin kohtus aresti ja oleme otsustanud, et tema riigis viibimine ei ole teiste Eesti elanike huvides,» lisas politseinik.

Kohus määras välismaalasele karistuseks kaks päeva aresti. Lisaks tühistas politsei- ja piirivalveamet mehe Schengeni viisa ja tema suhtes kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikidesse üheks aastaks ning kolmapäval saadeti mees riigist välja.

Sel aastal on Eestis toimunud 793 liiklusõnnetust, neis on hukkunud 33 inimest ja vigastada saanud 1013 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles