Käes on nädalalõpp muusikagurmaanidele - vaata kõige põnevamaid sündmusi!

Minna Annabel Tismus
Copy
Intsikurmu festival toimub tänavu 7. korda.
Intsikurmu festival toimub tänavu 7. korda. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalavahetusel on ootamas muusikasündmusi igale maitsele eri Eestimaa paikades. Igaüks leiab oma. 

Haapsalust saab sel nädalavahetusel hea muusika nautlejate paradiis – täna ja homme jätkub juba 26. korda toimuv Augustibluus. Bluusirütmid kõlavad üle kogu linna, nii piiskopilinnuses, raudteejaamas, kohvikutes kui ka hoovides.Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, publiku huvile ja heale tagasisidele muusikaväljaannetes on festival saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali visiitkaardiks on eriliselt positiivne õhkkond.

Veel täna on võimalik sõita Valgamaale Leigo talusse, et saada osa Leigo järvemuusika festivalist. Klassikalist muusikat ei pea kuulama ainult sirge seljaga saalis istudes, seda võib nautida ka vabas õhus tekil pikutades. Klassika köidab Leigol ka neid, kes seda tavapäraselt ei kuula. See on eriline muusikasündmus terves Euroopas, kus esineja ja ümbritsev loodus koos elava tulega loovad erilise atmosfääri ja sisukas muusika pakub kestvaid elamusi.

Hiidlaste suve üks oodatumaid sündmusi on kohvikutepäevad, mil üle Hiiumaa leviv kohvilõhn meelitab kokku nii kohalikke kui ka ülemererahvast. Täna ja homme on avatud mitmed meeliülendavad kohvikud rohelistes koduaedades ja mere ääres. Paljud neist sellistes kohtades, kus kohviku avastamine on ootamatu, kuid meeldiv üllatus. Nüüdseks üle Eesti levinud kohvikutepäevad saidki alguse Kärdlast, mille elanikke tuntakse kohvilähkrite nime all 19. sajandist.Tule joo kohvi ja naudi suve kohvilähkrite peol Hiiumaal.

Intsikurmu muusikafestival kutsub täna metsapõue, et leida muusika kaudu ennast ja meie esivanemad. Taevasse kõrguvad puud loovad Põlva linna äärsest metsatukast ürgse ja tugeva energiaga peokoha. Laiahaardelisest muusikaprogrammist õhkub värskust, mis viib eemale igapäevasest mürast. Festivali iseloomustavad video- ja valgusinstallatsioonid, rahvusvahelised esinejad ning mõttega muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles