Purjutanud mereväelane vabastati ametist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuukri- ja toetuslaev Tasuja
Tuukri- ja toetuslaev Tasuja Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja Riho Terras vabastas alates 17. detsembrist ametist miinitõrjelaeva Tasuja komandöri vanemleitnant Indrek Vinkeli, kes täitis teenistusülesandeid purjuspäi.

Vinkelit asendab kapten-major Johan-Elias Seljamaa, ütles kaitseväe pressiesindaja.


Merevägi algatas distsiplinaarjuurdluse, kui juhtkond sai läbi Eesti suursaadiku Suurbritannias teada, et ohvitser ei esindanud Eesti riiki väärikalt Tasuja pardal toimunud NATO miinitõrjegrupi I ülema kaptenleitnant Guy Terryni korraldatud vastuvõtul. Väidetavalt tekitas laeva komandör joobnuna segaduse.

Juhtunu järel vabastati ohvitser ametikohustest ja kutsuti tagasi Eestisse.

Eelmisel nädalal naasis Tasuja Eestisse viis kuud kestnud teenistusest NATO miinitõrjegrupi staabilaevana. Tasuja lahkus Eestist 18. juulil. Viie kuu jooksul osales Tasuja kolmel suuremal miinitõrjeoperatsioonil Hollandi, Taani ja Prantsusmaa vetes, õppusel Joint Warrior Sotimaa ranniku lähistel ning NATO miinitõrjegrupi sisestel harjutustel. Koos miinitõrjegrupiga külastas Tasuja 12 sadamat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles