Aastatagune kellavargus sai saatuslikuks: Küprose politsei pidas piiril kinni Eesti mehe (1)

Andres Einmann
Copy
Foto: Petros Karadjias / AP

Küprose politsei pidas pühapäeval Paphose lennujaamas kinni Eesti kodaniku, kes varastas eelmisel aastal samas lennujaamas kaasreisijalt kalli käekella ja lendas sellega Tallinnasse.

48-aastane enesekindel mees üritas pühapäeva varahommikul siseneda paphose lennujaama kaudu Küprosele sõita, kuid kuna talle oli kehtestatud sissesõidukeeld, pidas politsei ta kinni, kirjutab Cyprus Mail.

Mehe kinnipidamiseni viinud sündmused leidsid aset mullu 26. septembril. 47-aastane mees reisis Küproselt Paphose lennujaamast Kreetale. Lennukisse jõudes avastas ta, et ta randmel ei ole 1800-eurost käekella, mille ta lennujaama turvakontrollis käe pealt ära võttis ja kasti pani.

Kreetale jõudes helistas kellaomanik Küprose politseisse ja teatas oma kella kadumisest. Turvakaamera salvestisi üle vaadates märkasid politseinikud meest, kes võttis turvakontrolli alal kastist võõra käekella ja jalutas sellega minema.

Politsei tegi kindlaks, et kella võttis mees, kes oli lendamas Paphoselt Tallinnasse. Küprose politsei teavitas kiiresti juhtunust Eesti kolleege, kes olid varguses kahtlustataval lennujaamas vastas ja palusid tal kontrolliks kõrvale astuda.

Tallinnasse saabunud mehe asjade seast leitigi Küprosel kadunuks jäänud kallis käekell. Interpol toimetas varastatud kella omanikule tagasi. Eesti politsei lubas mehe pärast kella kättesaamist vabadusse.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava ütles Postimehele, et Kürposel kinni peetud mees ei ole Eestis politseile seaduserikkumistega silma jäänud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles