Uued tervisekeskused on hädas perearstide leidmisega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Järvamaa haigla juht Andres Müürsepp kardab, et kuna uude perearstikeskusesse piisaval määral tohtreid ei kogune, võib haiglat ähvardada trahv. 
Järvamaa haigla juht Andres Müürsepp kardab, et kuna uude perearstikeskusesse piisaval määral tohtreid ei kogune, võib haiglat ähvardada trahv. Foto: Konstantin Sednev

Ministeerium lubab hädas tervisekeskustele arstide leidmiseks lisaaega anda, kuid raha tagasinõudmise kirves ripub nende pea kohal sellest hoolimata.

Alles loodavad või juba tegutsevad tervisekeskused on end avastanud olukorrast, kus nad ei saa kuidagi kokku nii palju perearste, kui esialgu loodeti. Halvimal juhul võib see endaga kaasa tuua sadadesse tuhandetesse eurodesse küündiva raha tagasinõude.

Teoreetiliselt peaksid maakonnakeskustesse plaanitud tervisekeskused olema kõige atraktiivsemad. Maakonnakeskustes käib elu, ja mis kõige tähtsam, seal elab ka enamik patsiente.

Tuleb aga välja, et tegelikkus on teistsugune. Kui Põlvas sai 2018. aasta lõpus valmis 2,1 miljonit eurot maksnud tervisekeskus, olid juba avapäeval osa arstikabinette tühjad. Keskusse lihtsalt ei leitud nii palju perearste, kui varem lubati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles