18 juhtumit: traagika tõttu ministeeriumi luubi alla sattunud koolis on politsei tihe külaline

Copy
Sillamäe Vanalinna kooli direktori sõnul on tema juhitud õppeasutus nagu iga teine ning sattunud luubi alla alusetute väidete tõttu.
Sillamäe Vanalinna kooli direktori sõnul on tema juhitud õppeasutus nagu iga teine ning sattunud luubi alla alusetute väidete tõttu. Foto: Rauno Volmar/Ekspress Meedia

Lapse traagiline surm, õpilase ähvardamine relvaga, kümned vägivallajuhtumid ning – kui uskuda direktori ja linnapea sõnu – täiesti tavaline õppeasutus.

Pärast 10. juulil aset leidnud kümneaastase poisi surmajuhtumit, mille taga oli esialgsete väidete kohaselt koolikiusamine, saatis haridus- ja teadusministeerium Sillamäe linnavalitsusele põhjaliku ja silmanähtavalt kriitikanooli täis päringu, mille eesmärk oli välja selgitada, mis ikkagi toimub Sillamäe Vanalinna koolis.

Arupärimist ajendas ka asjaolu, et mai lõpus sisenes samasse kooli 38-aastane mees relvataolise esemega, et klaarida samuti väidetavat koolikiusamist. Kuid see pole veel kõik. Ida prefektuuri andmetest selgub, et korrakaitsjad tegelesid Sillamäe Vanalinna kooliga seotud juhtumitega eelmise õppeaasta jooksul 18 korda.Kaks vargust, kolm juhtumit relvataoliste esemetega ning 11 rikkumist, mille hulgas mitmesugused konfliktid või vägivald.

Teisipäeval ministeeriumile saadetud vastuses selgitab Sillamäe linnavalitsus lisaks, et kahe õppeaasta jooksul on kooli tugispetsialisti poole pöördutud 76 korda.

Mitmesugused uuringud (näiteks PISA ja Eesti-Rootsi vaimse tervise ja suitsidoloogia instituut) on välja toonud, et koolikiusu kogeb iga viies õpilane. Kas see ongi normaalsus?

Kui te oskate mulle tuua koole, kus turvalisuse osas on midagi paremini ja rohkem ära tehtud, andke teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles