Siseministeerium loob üksust, mida seni pole vaja läinud (74)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Praegu loodavat üksust poleks vaja läinud isegi 12 aastat tagasi Pronksiöö rahutuste ajal. 
Praegu loodavat üksust poleks vaja läinud isegi 12 aastat tagasi Pronksiöö rahutuste ajal. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Siseministeerium loob 20 miljoni euro eest vabatahtlikest koosneva relvastatud sisekaitse reservüksuse, kes saadetakse masse ohjama, juhul kui kaitseliitlased ja ajateenijad appi tulla ei saa.

Sõjaväestatud piirivalve taastamisest koalitsioonikõneluste tagajärjel loobuma pidanud Mart Helme (EKRE) on siseministrina asunud looma uut üksust, kes kriisiolukordades politsei- ja piirivalveametile abi pakuks.

Siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimise osakonna juhataja Jaanis Otsla ütles, et politseiliste tegevuste abistamiseks loodav üksus hakkaks koosnema eelkõige abipolitseinikest ja ajateenistuses vastava koolituse läbinud reservväelastest.

«See on vabatahtlikkuse alusel. See tähendab soovijate jaoks paarinädalast koolitust,» ütles Otsla, lisades, et ajateenistus selle arvelt pikemaks ei veni. Kui suur saab üksus olema, ei soovinud Otsla avaldada. «Me ei räägi sadadest, ikka kõvasti rohkem,» ütles ta.

Kommentaarid (74)
Copy
Tagasi üles