Skaudid soovivad häid pühi mõtete rajal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

20. ja 21. detsembri õhtupoolikul saab Tallinnas taas osaleda Eesti Skautide Ühingu poolt korraldataval küünaldesäras mõtete rajal.


Sel aastal on rada üles seatud paralleelselt kahes kohas – Vabaduse väljaku Mayeri trepil ning vanalinnas Lühikeses jalas. Rada on mõlemas paigas avatud kell 17-20 ning seda on oodatud külastama kõik linnakodanikud ja –külalised, teatas Mõtete rada 2011 koordinaator Sirje Pool.

Mõtete rada on küünaldest rada, kus iga küünla juures on möödujatele lugemiseks head mõtteterad. Ettevõtmise eesmärk on pakkuda pühade-eelses melus kiirustavatele inimestele võimalust hetkeks peatuda, aeg maha võtta ning mõtiskleda elu väärtuste üle.

«Nii kaua kui mäletan, olen alati osalenud laagrites õhtusel mõtete rajal. Küünaldevalgel teekonna läbimine ja sügavamõttelisi ütlusi lugedes on mõnus mõelda eelnevatele toredatele sündmustele ja unistada tulevikust. Saime eelmisel aastal paljudelt mõtete rajal käinud inimestelt häid soove ja kiitvaid sõnu, et nende õhtusse sellise ilusa vahelduse tõime. Nüüd jääb vaid oodata lund ja et mõtete rada 2011 oleks sama ilus kui eelmisel aastal,» rääkis projekti «Eesti skautlus 100» ning eelmise aasta mõtete raja koordinaator Monika Ojala.

2012. aasta on ühtlasi Eesti skautluse juubeliaasta, mil möödub sada aastat esimese skaudirühma tegutsemaasumisest Eestimaal. Ka mõtete rada on üks juubeliaasta tegevuste sarja kuuluvatest ettevõtmistest, millest loodame kujundada ka edaspidiseks iga-aastase traditsiooni. Eesti skautluse 100. juubeliaasta patrooniks on noorena skauditõotuse andnud Toomas Hendrik Ilves.

Skautlik liikumine maailmas tähistas sel aastal aga juba oma 104. aastakäiku olles alguse saanud 1907. aastal Inglismaal lord Robert Baden-Powelli eestvedamisel. Tänaseks päevaks koondab Eesti Skautide Ühing endas ligi 1500 liiget ning maailmas on kokku üle 30 miljoni skaudi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles