Blogi, fotod ja video: Martin Helme pani PPA juhile nina alla tema lahkumisavalduse, Vaher seda ei allkirjastanud (171)

Copy
  • Siseminister Mart Helme süüdistas Elmar Vaherit usalduse kaotuses
  • Siseministrit asendav Martin Helme tegi Vaherile ettepaneku tagasiastumiseks
  • Vaher keeldub lahkumast: PPA juhti saab ametist vabastada vaid valitsus
  • Ratas ei näe põhjust, miks Vaher peaks lahkuma ning ta kutsub Mart Helme jutule

Siseminister Mart Helme (EKRE) teatas, et politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri suhtes alustati distsiplinaarmenetlust ning alates reedest on Vaheriga töösuhe peatatud. Peaminister Jüri Ratas ütles, et PPA juhi saab ametist vabastada vaid valitsus ning kinnitas, et ta ei näe põhjust, miks Vaher peaks kohalt lahkuma. 

Siseminister Mart Helme ütles täna ERRile, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri suhtes alustati distsiplinaarmenetlust ning alates homsest on Vaheriga töösuhe peatatud. Helme süüdistas Vaherit usalduse kaotuses ja valetamises ning vestles temaga täna telefonitsi.

Siseministeeriumist uudise kohta palju ei öeldud peale selle, et teemat kommenteerib siseminister Mart Helme. Minister ise on hetkel puhkusel ning Vaheriga toimuvat nähakse kui poliitilist otsust. 

PPA peadirektor Elmar Vaher ütles, et kohtus täna siseministri ülesannetes rahandusministri Martin Helmega (EKRE) ning viimane tegi talle ettepaneku omal soovil tagasi astuda.

«Kohtumiselt sain kaasa kaks paberit: minu nimel valmis kirjutatud lahkumisavalduse, millele ma alla ei kirjutanud, ning siseministri käskkirja minu teenistusest vabastamiseks, mis on sisult õigustühine,» ütles Vaher, kelle sõnul on ta olukorras, kus valitsusse kuuluva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmed on asunud teda survestama ametist lahkuma. 

Vaher ütles õhtul kokku kutsutud pressikonverentsil, et siseminister ei saa peadirektorit ametist vabastada, seda saab teha vaid vabariigi valitsus. Sama kinnitas ka peaminister Jüri Ratas.

Ratas ütles, et ta usaldab Vaherit peadirektorina ning uut politseijuhti ei otsi. «Sellise asutuse juhi umbusaldamiseks peavad olema väga selged ja kaalukad põhjused, mida keegi esitanud ei ole,» sõnas Ratas sotsiaalmeediasse postitatud kommentaaris.

Õhtul selgitas Ratas olukorda «Aktuaalse kaamera» otsestuudios, kus ta kinnitas, et valitsus ei ole arutanud PPA direktori ennetähtaegselt vabastamist. «Olen kutsunud Mart Helme kolmapäeval enda juurde, et saada selgust tema mõtetetes ja öelda välja enda mõtted,» sõnas ta.

Kommentaarid (171)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles