Tallinna trammi- ja trollibussikoondis ostab enamiku elektrist Latvenergolt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollid.
Trollid. Foto: Mihkel Maripuu

Läti energiafirma Latvenergo müüb 2012. aastal Tallinna trammi- ja trollibussikoondisele (TTTK) enamiku vajaminevast elektrist.

Latvenergo sõlmis eelmisel nädalal TTTKga lepingu, mille järgi ostab firma järgmisel aastal 70 protsenti tarbitavast elektrienergiast Latvenergolt, kes on Euroopa Liidus Austria järel suurim rohelise energia tootja.  Ülejäänud 30 protsenti elektrist ostab TTTK riiklikult reguleeritud hinnaga.

Latvenegro võitis TTTK elektriostu riigihanke, pakkudes kõige soodsamat hinda ning keskkonnasõbralikku elektrienergiat.

Latvenergo Eesti müügiosakonna juhi Raivo Videviku sõnul on nende toodetud energiast umbes 63 protsenti roheline. «Ka iga meie lepingu- ning koostööpartner toetab rohelist energiat ja seeläbi keskkonnasäästlikkust,» ütles Videvik.

«Võitja pani paika eelkõige elektri maksumus. Latvenergo hind järgmiseks aastaks on isegi madalam kui see, mida maksame käesoleval aastal.  Lootsime, et ka Eesti Energia osutub konkurentsivõimeliseks, aga paraku oli nende pakkumine kõige kallim,» ütles TTTK juhatuse esimees Toomas Sepp.

Tänu soodsamatele hindadele ja lepingutingimustele hõlmab Latvenergo kogu Eesti elektriturust juba kuus ja vabaturust koguni 25 protsenti.

Latvenergol on Eestis praegu ligikaudu 60 suurklienti, kellele 2011. aastal on kokku müüdud umbes 500 GWh elektrit, mis on kolm korda enam kui möödunud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles