Mikser: SDE eesmärk võiks olla teha võimalikult kiire lõpp sellele õudusele, mis on praegune valitsus (34)

Copy

Kuigi SDE on praeguses keerulises poliitilises olukorras pigem tagaplaanile jäänud, on erakond Indrek Saare ja Sven Mikseri kinnitusel siiski tegutsenud.

«Üks asi on rääkida, teine asi on saavutada tulemust. Sotsiaaldemokraatide eesmärk, nii nagu ma arvan ka kogu liberaalse ja demokraatliku ühiskonna eesmärk tänasel päeval, võiks olla teha võimalikult kiire lõpp sellele õudusele, mis on praegune valitsus. Üks võimalus on väljendada meedias kahetsust ja avaldada nördimust, teine asi on süsteemselt töötada, et panna kokku kõik need jõud, mis viivad tulemuseni,» rääkis erakonna endine juht Sven Mikser.

«Kõige olulisem on see, et kasutada kõike seda, mis me tegelikult saame teha selle jaoks, et see valitsus, mis ilmselgelt ei kõlba Eesti riiki juhtima, võimalikult kiirelt langeks,» lisas SDE praegune esimees Indrek Saar. 

«Nagu me nägime eelmise nädala sündmustest, siis valitsuse üks osapooltest ei pea õigusriiki mitte miskiks, fabritseerides dokumente, valetades ja vassides ja nii püüdes endale mitte sobivatest kõrgetest ametnikest lahti saada. Kui räägime demokraatiast, siis demokraatia aluseks on õigusriik. Kui tahame, et Eesti oleks demokraatlik, siis peavad valitsus ja poliitikud aktsepteerima õigusriigi reegleid,» jätkas Saar.

Mikseri hinnangul on ühiskonda pidevalt tuimestatud ja see, mis viis-kuus aastat tagasi oleks ühe või teise poliitiku viinud päevapealt ametist, on järk-järgult muutunud enam-vähem tavapäraseks. «Tavaliselt arvatakse, et demokraatia on umbes nagu elektrivalgus, et lülitist seinal ta ühel hetkel plõksti lülitakse välja. Tegelikult demokraatia kaob järk-järgult, ajapikku, vähehaaval, nii et seda on raske märgata, millal see juhtus.»

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles