Viljandimaa IRLi juhatus soovib Kabritsa lahkumist riigikogust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saadik Siim Kabrits.
Riigikogu saadik Siim Kabrits. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu Viljandimaa piirkonna juhatus võttis vastu ettepaneku, et riigikogu liige Siim Kabrits peaks ametipostilt tagasi astuma.

Piirkonna esimees Alar Karu ütles Postimehele, et Kabrits käis eile õhtul nende juures seoses elamislubade skandaaliga selgitusi andmas. Kabrits kandideeris riigikokku just Järva- ja Viljandimaal.

«Ei oska öelda, kas tema selgitused ei veennud, kuid juhatus nii otsustas. Kabrits on lähipäevadel aukohtus, kus ta annab selgitusi. Meie leidsime, et sellises olukorras tuleks võtta poliitiline vastutus,» selgitas Karu.

Kabrits on lubanud aukohtu tauniva otsuse korral riigikogust lahkuda.

Kuu alguses selgus, et Tallinna vanalinnas Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk firmasid, mis kuuluvad Venemaa ja teiste eksliiduvabariikide miljonäridele, kes on saanud Eesti elamisloa.

Raudne teatas riigikogust ning Stelmach Tallinna linnavolikogust lahkumisest. Laari sõnul taandusid mehed ka erinevatest (nõu)kogudest, kuhu nad poliitikutena kuulusid. Hiljem lahkusid nii Raudne kui ka Stelmach ka erakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles