Raevunud klient ründas sotsiaaltöötajaid ja peksis nende kabineti segamini (4)

Copy
Raevunud klient tungis Põhja-Tallinna sotsiaaltöötajatele kallale ja peksis kabineti segamini
Raevunud klient tungis Põhja-Tallinna sotsiaaltöötajatele kallale ja peksis kabineti segamini Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja-Tallinnas ründas agressiivne klient linnaosavalitsuse sotsiaaltöötajaid, pekstes segamini kabineti sisu ja tekitades ühele teda aidata püüdnud teenistujale verevalumi.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul tuli täna hommikul veidi pärast kella 9 Kotzebue tänaval asuvasse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonda alaline klient, sotsiaalmajutusüksuse elanik, kelle ametlik eestkostja on Tallinna linn.

«Sotsiaaltöötajad pidid kliendi talle abi osutamiseks psühhiaatriahaiglasse viima, kuid ta keeldus sellest ja avaldas pahameelt väikesepoolse pensioni üle,» kirjeldas Järvelaid juhtunut. «Mees ähvardas mõlemat kabinetis olnud naist tooliga, lükkas laual olnud asjad – sealhulgas printeri ja arvuti – põrandale ning ründas üht teenistujat seljatagant, võttes tal õlgadest kõvasti kinni,» rääkis Järvelaid.

Seejärel mees lahkus, kuid tuli veidi hiljem tagasi ja sattus otse politseinike kätte.

Kuigi sotsiaaltöötajate kabinetid on varustatud paanikanuppudega, polnud kõnealusel juhul sellest kasu, sest rünnak toimus väga kiiresti ja ootamatult.

Kohale kutsuti kiirabi, kes vaatas rünnakus kannatada saanud sotsiaaltöötajad üle ja fikseeris vigastused. Tänane vastuvõtt Põhja-Tallinna sotsiaalosakonnas peatati ja sündmuste keskel viibinud naisterahvad lubati koju hingerahu ja tervist taastama.

«Sotsiaaltöötajad on omamoodi inglid, kes iga päev teisi aitavad. Seetõttu on rünnak sellistele inimestele eriti valus ja kahetsusväärne,» rääkis linnaosavanem ja lisas, et on väga tänulik politseile kiire ja professionaalse reageerimise eest.

Tema sõnul jätavad sotsiaalhoolekande osakonna töötajate praegused töötingimused kõvasti soovida – nii ruumikitsikuse kui ka turvanõuete poolest. «See probleem peaks lahenema pärast uue kogukonnamaja valmimist Kari tänaval, kuhu kolib nii Kopli noortemaja kui ka kõik linnaosavalitsuse osakonnad,» lausus Järvelaid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles