Rõivas idapiiri ehitamisest: õpikunäide, kuidas hea plaan kraavi keerata (64)

Postimees
Copy
Taavi Rõivas. 
Taavi Rõivas. Foto: Erik Prozes

Taavi Rõivas (Reformierakond) leiab, et idapiir oleks võinud praeguseks juba valmimas olla.

Kui Ratase esimene valitsus ei oleks idapiiri ehituse raha kärpinud, oleks suurem osa piirist juba välja ehitatud, väidab Rõivas.

Ta kirjutab Facebookis: «Õpikunäide, kuidas hea plaan kraavi keerata: 1. ära mingil juhul usalda eelkäija ajal kokku pandud plaani; 2. pane kirja kõik unistused, sh need, milleta saaks suurepäraselt hakkama (näiteks massiivne uus teedevõrk idapiiri läheduses); 3. avasta, et koos lisadega on hind kallim kui ilma; 4. tõde, et nii on liiga kallis ja lükka ehitus määramata ajaks edasi; 5. kuna ehitus lükkus ju edasi, siis vähenda eelarvesse eraldatud vahendeid poole võrra; 6. käi kohal ja tee pressiteade, et tegelikult oleks ikka piiri vaja, aga kuna 5 sai tehtud, on tulemuseni jõudmine keeruline.» 

Valituse liikmena esimest korda Eesti idapiiri külastanud siseminister Mart Helme (EKRE) tunnistas eile õhtul Eesti, Venemaa ja Läti piiri kolmikpunktis visiidile punkti pannes, et idapiiri raskeim lõik on selle lõunapoolne ots, kuhu tuleb rajada piiritara ning järk-järgult varustada see ka seirevahenditega.

Helme sõnul on võimalikud kärpekohad arutusel ja arutelu jätkub. «Me ootame Euroopa Liidu järgmist eelarveperioodi, kuna Euroopa Liidu vahenditest on meil võimalik taotleda toetust seiretehnika paigaldamiseks, kuid ei ole võimalik taotleda toetust tara ehitamiseks. Selle peame tegema oma vahenditest ja seetõttu oleme otsustanud, et me hakkame seda ehitama, aga ehitame odavamas variandis, kui see oli algselt planeeritud,» sõnas Helme. 

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles