Reinsalu Abhaasia eestlastele: Eesti hoolib teist

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Arnold Rutto vasakult teine.
Arnold Rutto vasakult teine. Foto: Postimees

Eesti hoolib Abhaasias elavatest eestlastest, kinnitas välisminister Urmas Reinsalu oma õnnitlusavalduses Abhaasias Salme ja Sulevi külas elavatele eestlastele, kes tähistasid pühapäeval Sulevi rahvamajas suurt juubelit – 135 aasta möödumist külade asutamisest.

«Kogu Eesti rahva nimel: õitsegu ja kasvagu eesti sugu Kaukaasia orgude vahel. Me mõtleme teile, me hoolime,» kirjutas Reinsalu oma pöördumises. Teadaolevalt on tegemist esimese korraga, kus Eesti välisminister pöördub Abhaasias elava eestlaste kogukonna poole. Eesti riik teatavasti pärast 1992.–1993. aasta sõda Gruusiast de facto eraldunud Abhaasiat iseseisva riigina ei tunnusta ning peab seda Gruusia okupeeritud territooriumiks.

Pühapäeval kogunes üle 50 kohaliku elaniku ja külalise tähistama esimeste eestlastest ümberasujate kolimist Abhaasiasse 135 aastat tagasi 1880ndatel. Pidu toimus 1930. aastatel eestlaste ehitatud ja mullu taastatud Sulevi rahvamajas. Salme ja Sulevi külad asuvad Eestist rohkem kui 3000 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles