MPEÕKst läheb Venemaa uut kirikupead valima neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õigeusukiriku püha sinod valimas Peredelkino residentsis patriarhi kohusetäitjat.
Vene õigeusukiriku püha sinod valimas Peredelkino residentsis patriarhi kohusetäitjat. Foto: Reuters / Scanpix

Moskva patriarhaadile alluva Eesti Õigeusu Kiriku (MPEÕK) kogu valis laupäeval Kuremäe Pühtitsa kloostris neli delegaati jaanuari lõpus toimuvale uue Venemaa patriarhi valimisele.

MPEÕK teatel lähevad Venemaa kirikupea valimisele metropoliit Kornelius, Pärnu Suurmärter Katariina kiriku ülempreester Nikolai Golovastikov, Ida-Virumaa Illuka valla Jaama Püha Piiskop Nikolause kiriku munkpreester Konstantin Novgorodtsev ja MPEÕK sinodi liige Sergei Männik.

Venemaa õigeusu kiriku delegaadid kogunevad 27.-29. jaanuaril Moskvas, et valida mullu detsembris surnud Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksius II asemele uus Venemaa kirikupea.

Eestis sündinud Venemaa õigeusu kiriku patriarh Aleksius II suri mullu 5. detsembril.

Aleksius II, kodanikunimega Aleksei Ridiger, sündis Tallinnas 23. veebruaril 1929. Alates 1990. aastast oli ta Moskva ja kogu Venemaa patriarh. Ta oli kõrgeim ning mõjukaim Eestist pärinev kirikupea ning ka Maarjamaa Risti esimese klassi teenetemärgi kavaler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles