Soodustuskelmus? Prokuratuur alustas TTÜ instituudi uurimiseks kriminaalmenetluse (5)

Martin Laine
, reporter
Copy
TTÜ plaanis ka ise kuriteoteatega prokuratuuri minna, kuid uurimisasutus jõudis juba ette: kriminaalmenetlus on alustatud.
TTÜ plaanis ka ise kuriteoteatega prokuratuuri minna, kuid uurimisasutus jõudis juba ette: kriminaalmenetlus on alustatud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas eile õhtul kriminaalmenetluse, uurimaks Postimehe kirjeldatud võimalikku petuskeemi Tallinna Tehnikaülikooli Nurkse instituudis.

Postimees kirjutas möödunud nädalal, et Nurkse instituut skeemitas eurorahaga, makstes raha teadlastele, kes tegelikult teadusprojektiga ei töötanud. Neile pandi kirja tuhandeid fiktiivseid töötunde, mille alusel ülikooli teadlastele palka maksti.

Prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas selgitas, et menetlus alustati soodustuskelmuse paragrahvi järgi.

Soodustuskelmus tähendab lihtsamalt öeldes pettuse teel soodustuse saamist avalikest vahenditest, näiteks eurotoetusest, eesmärgiga soodustada majandustegevust.

Süüdimõistva otsuse korral karistataks sellise kuriteo eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Kui süüdlane on juriidiline isik, siis rahalise karistusega.

Esimesena plaanib prokuratuur ühendust võtta selle juhtumi vilepuhujaga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles